Houd u onze website in de gaten!

woensdag 4 januari 2012

Huisjes!

Momenteel wordt quiltland overspoeld door huisjesbouwers. Afgelopen juli plaatsten wij hier op dit blog een patroon van een simpel huisje. Voor degene die het gemist hebben; hier komt hij nogmaals:

Deze quilt is eenvoudig om te maken. Hieronder volgt een beknopte werkbeschrijving. De beschrijving is voor 1 beachhouse.

Maak een flying geese volgens deze methode. Gebruik echter niet de afmetingen uit het filmpje maar gebruik een grote square van 6,5 inch en de 4 kleine squares van 3,5 inch. Met deze methode verkrijg je 4 flying geese units.

Snijd vervolgens voor de 'deur' een rechthoek van 2,25 inch x 4 inch. Voor de 'muren'  2x een strook van 5x 2,25 inch en 1x een strookje van 1,5 x 2,25 inch.
Naai het kleinste strook van 2,25 x 1,5 inch bovenaan de rechthoek van 2,25 x 4,0 inch. Naai daarna de beide rechthoeken van 2,25 inch bij  aan de zijkanten van het 1e  strookje. Vervolgens naai je het dak er bovenop en je snijdt het hele blokje op 5,5 bij 7,5 inch.

Deze quilt kan worden gemaakt van een jellyrol en van een fat eight pakketje welke beiden in de winkel verkrijgbaar zijn..